de Haas -

Engineering

de Haas - Engineering, Joeri de Haas, tel. +31-6-11843770, email: joeri@dehaas-engineering.com

Engineering activiteiten

 

Hieronder vindt je een lijst met engineering diensten die ik in het kader van een productontwikkeling kan bieden. Deze worden hieronder in volgorde van de ontwikkelingsstadium getoond.  Onder Over mij heb ik verder nog een lijst met mijn technische ervaring en expertises toegevoegd.

Visualiseren van ideeën, opstellen van conceptuele 3D CAD-modellen

 

Aan het begin van een ontwikkelingstraject is het belangrijk om al in een vroeg stadium te evalueren hoe het product eruit zou kunnen zien. Niet alleen om de esthetiek te beoordelen, maar ook om ervoor te zorgen dat een haalbaar, functioneel ontwerp kan worden vastgesteld in de beschikbare bouwruimte. Zowel door schetsen als vroege CAD-modellen kan snel een eerste evaluatie gemaakt en gepresenteerd worden.

Als een project belangrijke functionele vereisten heeft met betrekking tot sterkte/stijfheid, stroming of andere fysieke kenmerken, kan het nuttig zijn om in een vroeg stadium van de ontwikkeling FEA-onderzoeken uit te voeren. Op basis van de resultaten kan dan snel de haalbaarheid van een bepaald ontwerp beoordeeld worden.  De FEA-modellen kunnen mee evolueren naar meer volwassen ontwerpniveaus om ervoor te zorgen dat nog steeds aan de vereisten kan worden voldaan naarmate het ontwerp verandert richting productie stadium.

FEA/Simulatie onderzoeken uitvoeren

Ontwerpen, bouwen en testen van prototypes

 

Behalve het bestuderen van de virtuele haalbaarheid van een ontwerp, is het ook belangrijke om de real-life, fysieke kenmerken van een ontwerp te bekijken (en te voelen?). Daarom is het essentieel om al in een vroeg stadium prototypes te ontwerpen, te bouwen en te testen.

 

Dergelijke onderdelen of samenstellen kunnen worden gemaakt door middel van CNC-bewerking, 3D-printen of op andere wijze. Hoewel het tegenwoordig erg voor de hand ligt hiervoor 3D-printen te gebruiken, ga ik niet alleen voor een hype. Wanneer het technisch gezien beter is, zal ik ook CNC-gefreesde onderdelen, siliconen gegoten of zelfs spuitgietonderdelen van goedkope (prototype) matrijzen aanbieden.

Maakbaarheid van producten is gedurende eerdere stadia van ontwikkeling al een punt van aandacht. Bij samengestelde producten moet bijvoorbeeld tijdens de prototype of FEA/Simulatie fase al overwogen worden hoe de componenten later in productie met elkaar verbonden gaan worden. Dat kan zijn doormiddel van bijvoorbeeld lijmen, lassen, bevestigingsmiddelen, klik/pers verbindingen of anderszins.

 

Maar naarmate het serie ontwerp van de componenten en samenstellen vordert moet de keuze definitief worden en wordt ook in detail vastgelegd wat de juiste geometrie en maatvoering moet zijn om te zorgen dat de maakbaarheid en kwaliteit gewaarborgd blijft. Bij componenten moet ook rekening gehouden worden met bijvoorbeeld ontvormen bij een spuitgiet matrijs of toegankelijkheid van verspanend gereedschap bij machinaal bewerken.

 

Tijdens deze fase zijn enkele van de belangrijke onderwerpen: FMEA (zowel ontwerp als productie), geometrische en dimensionale toleranties, het bereiken en behouden van vereiste CPK-waarden op kritieke dimensies, Poka Yoke oplossingen, enz.

Productieprocessen initiëren en begeleiden

 

Parallel aan de productontwikkeling moeten ook de productieapparatuur en assemblageprocessen worden ontwikkeld. Dit kunnen gereedschappen zijn voor het produceren van componenten zoals spuitgietmatrijzen, snij- en persgereedschappen, extrusiematrijzen, enz., maar ook assemblage-lijnen. Op deze lijnen worden in verschillende stations de individuele componenten samengevoegd en waar nodig getest.

 

Het verbinden van componenten kan bijvoorbeeld worden gedaan door het aanbrengen van bevestigingsmiddelen, pers- of klikverbindingen, lassen, lijmen etc. Het testen kan bijvoorbeeld bestaan uit lektesten, visuele inspecties, maatvoering tests, aanwezigheid checks etc.

 

Vooral bij het opstarten van nieuwe productieprocessen moet aandacht worden besteed aan het realiseren van geplande cyclustijden, afvalpercentage, CPK-waarden en andere kwaliteit gerelateerde onderwerpen.

Serie-ontwerp CAD-modellen en tekeningen opstellen voor productie